utorok 17. mája 2016

MATURA soľ do kúpeľa.


Nedávno som mala možnosť vyskúšať túto nádherne voňavú soľ do kúpeľa. Priznám sa, radšej sa sprchujem, pretože pri mojej dcérke nemám veľa času ale keď mám večer klud, rada si doprajem aj horúci kúpeľ.

Musím povedať, že táto soľ ma veľmi príjemne prekvapila. Čakala som, že sa toho blahodárneho účinku, ktorý firma prezentuje nedočkám, nakoľko väčšinou to býva tak, že nie je vždy celkom pravda, čo sa o produkte napíše. 



O akú soľ sa vlastne jedná? 


Morská soľ do kúpeľaMATURA s bylinkami 
Je vyrobená podľa originálnych receptúr, zostavených na základe poznatkov o účinkoch morskej soli, liečivých rastlín a rastlinných silíc. Základom solí do kúpeľa je stopercentný podiel čistej morskej soli. Ďalšou významnou zložkou sú liečivé rastliny a aromaterapeutické silice - teda čisto prírodné ingrediencie. 
Prírodné rastlinné silice sú tým najcennejším a najsilnejším, čo je v rastlinách obsiahnuté. Práve silice dávajú rastlinám vôňu. Pre predstavu - na jednu kvapku silice je potrebných zhruba 1 kg rastlín.



Aromaterapia je samostatný a rozsiahly odbor, ktorý využíva prírodné rastlinné silice k liečebným a kozmetickým účelom. Každá soľ do kúpeľa MATURA obsahuje iné silice a liečivé rastliny. Preto okrem vymenovaných účinkov, ktoré sú pre všetky soli spoločné, majú jednotlivé druhy kúpeľných soli ešte ďalšie špecifické účinky podľa toho, ktoré liečivé rastliny a silice obsahujú.
Soli do kúpeľa MATURA neobsahujú žiadne synteticky vyrobené chemické látky ako farbivá, parfémy a pod. Zážitok a účinok z kúpeľa v týchto prírodných soliach preto prebieha na viacerých úrovniach, za súčasného spolupôsobenia všetkých vymenovaných zložiek. Účinok sa umocňuje spojením soli a teplej vody.
Kúpeľom v morských soliach  preto dochádza k dokonalej relaxácii, psychickému i fyzickému uvoľneniu, k prirodzenej vnútornej i vonkajšej očiste tela, k prekrveniu a zvláčneniu pokožky. Telo sa zbaví únavy, zlepší sa krvný obeh a pri správnej koncentrácii sa vylúčia škodliviny a doplnia sa cenné minerálne látky, preto sú vhodné ku každodennej starostlivosti o pokožku. Tieto kúpele ďalej pôsobia ako podporný prostriedok pre obnovu buniek, zlepšujú látkovú výmenu, pomáha pri ochoreniach kože, reumatizme, artróze, zápaloch, poúrazových a pooperačných stavoch, respiračných problémoch, alergiách, neurózach, strese, poruchách spánku, bolestiach svalov, kĺbov, poruchách štítnej žľazy, dýchacích problémoch. Prispievajú k posilneniu imunity, nervovej sústavy, sústredenia, premýšľania, redukcii váhy. Sú vhodné aj pre citlivú a suchú pokožku a pri celulitíde. 
Túto definíciu som čerpala konkrétne zo stránky http://soldokupela.sk/ ,kde si ju môžte rovno objednať.
A teraz niečo konkrétne o jednotlivých druhoch soli:

1. Ruža
Romantický kúpeľ s lupienkami ruží. 
Ruža je známa protireumatickým a kozmetickým účinkom.





2. Nechtík a pomaranč
Omladzujúci a osviežujúci kúpeľ s vôňou pomaranča. 
Nechtík pôsobí antisepticky, zjemňuje pokožku, čistí a zvláčňuje pleť. Pomaranč osviežuje ochabnutú a unavenú pleť, pôsobí ako antidepresívum, potláča hnev, smútok, nervozitu, nespavosť, posilňuje srdcovú činnosť. Hojí popraskanú kožu a mozole.




3. Levanduľa
Upokojujúci vonný kúpeľ s jemnými kvietkami levandule.
Je vhodná na každý typ pleti. Levanduľa má tiež antiseptické a dezinfekčné účinky.
Podporuje obnovu kožných buniek, znižuje mazotok, priaznivo pôsobí na bolesť hlavy, ekzémy, pri nespavosti, pálení chodidiel a reumatizme.


4. Medovka
Upokojujúci kúpeľ s vôňou podobnou citrónu.
Osviežuje a čistí mastnú a problematickú pleť. Medovka pôsobí ako sedatívum pri nespavosti, strachu, úzkosti.



5. Rozmarín
Povzbudzujúci hrejivý kúpeľ.
Má priaznivé účinky pri nachladnutí, studených končatinách, svalovej i psychickej únave, migréne, slabosti, úzosti a nízkom krvnom tlaku, rovnako ako aj pri nečistotách pleti a pri celulitíde.
Avšak nie je vhodný pri vysokom krvnom tlaku, epilepsii, v tehotenstve a pre deti do 6 rokov.


Kedže je asi logické, že ja osobne netrpím všetkými týmito problémami, vyskúšala som hlavne tie, ktoré by mohli mať ten správny účinok pre mňa. 
Musím povedať, že rozmarín ma príjemne povzbudil a zohrial, keď som mala mierne oslabenú imunitu. Po kúpeli v levandule ma prešla bolesť hlavy a vôňa na mňa pôsobila veľmi príjemne.
Vyskúšala som aj kúpeľ v nechtíku a pomaranči, no a skutočne som mala potom veľmi jemnú pokožku.
A krásny romantický kúpeľ som si dopriala aj s lupienkami ruží. Tá vôňa vie naozaj navodiť tú správnu atmosféru. :-)

Tak ako v každej recenzii by sa mala spomenúť aj tá záporná vec, i keď ja naozaj nemám veľmi čo vytknúť, tak spomeniem asi len to, že nakoľko sa v soli nachádzajú aj sušené bylinky, tak sa logicky nerozpustia a po kúpeli ich môžte nájsť na vani alebo po čase aj na sebe. No ale opláchnuť vaňu a aj seba je to najjednoduchšie, čo môžte po takomto skvelom oddychu urobiť. :-)

Myslím si, že každý si vie vybrať to, čo potrebuje a máte na výber z naozaj veľa možností. 
Som zvedavá, aké účinky sa dostavia pri dlhodobejšom pôsobení tejto soli, svoje poznatky určite potom doplním.

Krásny deň prajem, 
Kristin.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Môj MAKE-UP sen

Každý máme nejaký sen, túžbu niečo dokázať, byť v niečom výnimočný.  Nikdy som nemala presne určený cieľ, čo bude mojím zamestnaním, ni...